2010. dec. 20.

Lost - Eltűntek 2.: Blind Vision

A Blind Vision egyszemélyes projekt mögött Andreas Froese áll/állt, aki a a frankfurti Technoclub rendszeres "vendége" volt a 80-as és 90-es években mint DJ. Mindösszesen 3 lemezt jelentetett meg Blind Vision-ként, de ez is elég volt, hogy bejárja a new beat - techno - EBM útvonalat.
Az 1989-es Bestialic Beat / Tanz Den Teufel 12"-es bakelit/vinyl egyértelműen sok new beat-es hatást visel magán.

A további kiadványok is a New Zone kiadó révén jelentek meg, így az 1990-es Don't Look At Me maxi is, ami a projekt legnagyobb sikerét is jelentette; mely egyben egy rövid, de egyértelmű kirándulás volt a populárisabb technoid hangzás felé. Ezen a lemezen jelent meg a D.D.F. című track is, melynek külön érdekessége, hogy Claus Larsen (Leaether Strip) szolgáltatta a vokált.



Az 1992-es Near Dark maxi már az EBM vizekre vezette a projekt képzeletbeli csónakját és nem is eredménytelenül. A címadó track a mai napig szégyenkezés nélkül vállalható!

Az utolsó "életjelek" egyike a Funker Vogt Tragic Hero című dalának remixe volt 1998-ban.
Érdemes meglátogatni a Blind Vision MySpace oldalát is (amíg van MySpace...), mert elérhető a Don't Look At Me 2003-es remixe, illetve Tanz den Teufel v2 - 2004 track is.
Azóta hosszú csend...