2010. szept. 22.

Kant Kino - We Are Kant Kino - You Are Not

A norvég Kant Kino bemutatkozó lemeze már a címével kellemes bizsergést kelt a - jó esetben - 30-as éveik közepén járó old-school EBM fanatikusok szívében.
Hiszen ki ne asszociálna azonnal az à;GRUMH… klasszikus albumára.
Az Alfa Matrix kiadó hivatalos sajtóközleménye is erre a retro érzésre erősít rá a szövegben kellően nagy sűrűséggel elhelyezett EBM ikonok (Front Line Assembly, Skinny Puppy, Borghesia, Front 242) felemlegetésével.
Lars Madsen (vokál, zene) és Kenneth Fredstie (vokál, zene és programozás) nem is titkolja, hogy milyen stílusok, együttesek jelentik számukra a gyökereket.
Az album nem rombolja le az így kialakult várakozásokat, mivel az akár címadónak is tekinthető We Are Kant Kino, a Firebrigade, You Gave Me Nothing hol az apokaliptikus kanadai ipari legendá(ka)t idézi, máskor pedig a Nitzer Ebb menetelős sablonjai merülnek fel a katonai alaki kiképzésre tökéles 4/4-es ütemek által felvert porfelhőből.

Aztán - sajnos - jön néhány olyan dal (pl. Red Rain), melyek egyértelműen a jelenlegi hellelektro, dark electro trendet kívánja meglovagolni, számítva a Hocico, Agonoize rajongók potenciális vásárlóerejére.
Az album normál kiadása mellett, egy 2 CD-s verzió is napvilágot látott, mely további remixeket tartalmaz.
Ha pozitív hozzáállású lennék - nem vagyok az -, akkor azt írhatnám, hogy jól ötvözik a régit az jelenlegi hangzással.
Mivel nem vagyok kedves, így az ATWEMRS skálán 7 pontot tudok adni az albumra.

Az ATWEMRS (AlanTheWild's Electronic Music Rating System) skála működéséről, értelmezéséről hamarosan írok... ;)