2011. dec. 29.

Noise Control - My Fight

Az Infacted kiadó népszerű Alltime Classixx Collection sorozatának 18. (!) részeként, egy Noise Control gyűjteményt kapunk, mely alapvetően az összes - ezen a név alatt - publikált dalt tartalmazza! Szándékos ez a megfogalmazás, mivel a projektet eredetileg  Stephan Westphal jegyezte (1989-ben), aztán az Alfred Gregl, Matthias Wille, Torben Schmidt alkotta produceri csapat kérte "kölcsön" a nevet és adott ki 1992-től dalokat. A teljesség érdekében a CD-n helyett kapott:
  • Az 1989-es My Fight és a szintén ebben az évben megjelent Operation S.B. (Clockmix Part 1 & 2) bakelit tartalma, mely egyértelműen egy német válasz a belga new beat hullámra. Ezek tehát a "Westphal-korszak" eredményei.
  • A több éves hallgatás után 1992-ben megjelentetett Modulator E.P., mely már egyértelműen az akkori frankfurti techno mozgalom sodrába tartozik és az új produceri csapat kéznyomát, szándékát viseli már magán.
  • Az 1993-as - eddig - utolsó kiadványt, mely Metabolism címmel jelent meg a Metamatic kiadónál.
  • Két korabeli ritkaság is helyet kapott a lemezen: a My Fight [Edited by Mebo] változata, mely eredetileg az 1989-es Technopolis válogatás első részén jelent meg, valamint a Tehniska Musika [Seismic Remix] verziója a Technopolis 4 válogatásról (1992).

Számomra kedves módon megjelenik a New Zone, Neo Ego és Metamatic történetéből egy-egy kis szelet ezen a CD-n, de nincs olyan hozzáadott érték (ki nem adott vagy új dal) ami miatt a lelkesedésem elérné, mondjuk az Aircrash Bureau kiadványnál tapasztalható szintet.


A kiadvány értéke abban rejlik, hogy összegyűjtötte ennek a rövid életű projektnek az összes elérhető "termékét". Zeneileg a My Fight, Operation S.B. és a Tehniska Musika a kedveceim közé tartoznak, a többi - korai technoként leírható - dal kevésbé.
ATWEMRS: 6