2010. dec. 27.

Zombie Girl - Back From The Dead

Tegye fel a kezét, aki egy szuszra fel tudja sorolni az Icon of Coil-ból képződött side- és utódprojekteket!
Hmmm? Nincs bátor jelentkező?
Aki esetleg még gyakorolná a mutatványt (nem egy egyszerű dolog) az mindenképpen vegye fel a listára a Renee Cooper-Komor és Sebastian R. Komor által jegyzett Zombie Girlt is.
A képlet egyszerű: a Techno Body Music manapság új divatos hullámain kell egy kicsit vitorlázni, de Client-es vokállal és gyengédebb electro alapokkal kell lágyítani az összképet.
4 eredeti dal és 3 remix alkotja az EP tartalmát, mely a Zombie Girl albumát van hivatva felvezetni a nagyérdeműnek.
A Creepy Crawler egy lazább CombiChrist-os hangzással kezdődik, amit megfelelően lágyít Renee "szavalós" vokálja.
A We Are The Ones úgy kezdődik, mintha egy mászkálós horror game zenei intrója lenne, aztán kibontakozik a dal szerkezete és megállapíthatjuk, hogy sokkal többet most sem kapunk, bár itt a vokál már igazán éneknek nevezhető.
A Bleeder már valóban úgy kezdődik mint egy igazi TBM track. Pumpáló ritmus mely - akár akarod, akár nem - mozgásra ösztönöz, egyszerű technos loop-pal fűszerezve és az eddig megszokott vokállal tálalva. Meg kell vallanom, hogy huzamosabb hallgatás után kicsit már idegesít ez a nyafogósnak tűnő énekhang, de 2-3 dalig simán kibírható!

Az EP slágerének mindenképpen az I Want It nevezhető, hiszen ezt promótálta legjobban a kiadó is, felkerült több válogatáslemezre is.
A zombie, vér, éhség, vágy témaköröket a 4. számra már teljesen körbejártuk, így érdemes csak a ritmusra és mozgásunkra ügyelni ekkor, filozófiai mélységet ne várjunk a szövegtől (se). Partyzás szempontjából mindenképpen telitalálat a dal!
A KMFDM sikeresen csempészi be az általa sikersen propagált rozsdás-durva crossover industrialt a Creepy Crawler alapjaiba/ra, így a kicsit nyersebb hangzást kedvelőinek mindenképpen kedves lehet ez a remix.
Az I Want It arra volt már eleve ítélve, hogy a Soman remixelje. Pörgősebb lett, fokozatosan lépnek be, jelennek meg újabb gyors sávok, kis pihenőkkel tarkítva düböröghet tovább a party!
A We Are The Ones remixe igazi club remix. Kiemelt basszus, erőteljesebb ritmus. A remix nevéhez biggyesztett IOC/Seb kicsit feszültségkeltő lehet a többi Icon Of Coil tag szemében, de rajtuk kívül szerintem ez senkit sem érdekel.

Újabb IOC utód, táncparkettre tervezett girl-power-electro hangzással, szűkre szabott tematikus mozgástérrel.

ATWEMRS: 6

MEGJEGYZÉS: A recenzió eredetileg az LD50 portálon jelent meg!


Linkek: