2011. ápr. 3.

Torul - Try!

"Ezt mindenkinek hallania kell!" Ez volt az első gondolatom amikor a szlovén Torul Try! címre hallgató EP-je került be a CD lejátszómba. A címadó dal, egyszerű de fülbemászó dallamával, az újkori Apoptygma Berzerk, Iris, Mesh jellegű, a klasszikus szinti-popnál korszerűbb hangzást követi.
Nem újonc projektről van szó, hiszen korábban - többek között - a Low Spirits Recordings gondozásában - főleg techno területen - több kiadványt is megjelentett.
Az Infacted Recordings 2010-ben "igazolta le" őket és remélem, hogy a kislemez által képviselt electro-pop hangzás jellemzi majd a hamarosan megjelenő In Whole albumot is.


Mostanában ritkán van olyan, hogy egy lemezt többször is végighallgatok egymás után, de a Try! EP-vel így jártam: minimum 6-7 alkalommal hallgattam meg egyhuzamban és ez mindenképpen jelzésértékű!
Nemcsak a címadó dal eredeti verziója a kiváló, hanem az alternatív verziók is egytől-egyig izgalmas új dimenzióval tágítják a track univerzumát. A B oldalnak számító Waterproof Theme két remixe és a Take Me Home 2011-es remixe sem unalmas.

Kiváló, elképesztően eltalált electro-pop dal. Az EP  is minden pénzt megér. A 9-est az albumra tartogatom, remélem nem élnek vissza a bizalmammal!
ATWEMRS: 8