2010. okt. 30.

Fülbemászó 3.: Mentallo And The Fixer - Grim Reality (Grimpen Ward Remix)

1994-ben a The Colours Of Zoth Ommog válogatásalbumon ez volt a dal ami a legnagyobb hatással volt rám. Innentől kezdve kiemelt figyelmet szenteltem a Mentallo And The Fixer duónak.
A Grim Reality ezen verziója, hosszú intro után lassan épül fel. Zörejek, samplerezett szövegek, effektek halmozódnak egymásra egészen a ritmusalapok kialakulásáig, valamint főmotívum megjelenéséig.
Valamilyen mélységesen mély szomorúság sugárzik a dalból, ami lassan de biztosan fenyegető hangulatba vált át.

Érdekes módon talán ez a legdallamosabb művük, de mégsem csalódtam a többi - ebben az időszakban kiadott - lemezükben sem. Egészen a Off Beat kiadónál töltött időszakig kimagaslóan jó lemezeket készítettek.
Magukat splatter-industrial címkével felruházó testvérpár (Gary Dassing, Dwayne Dassing) évek óta követhetetlen kapcsolatban, viszonyban van egymással. Néha együtt, néha külön jelennek meg különböző projektjeik, lemezeik. A Mentallo az évek alatt egyre inkább a kísérleti, elvont hangzás irányába mozdult el.
A 2006-ban az Alfa Matrix kiadó által megjelentett Enlightenment Through A Chemical Catalyst album egy trilógia első része lett volna, de az újabb részeket azóta is hiába várjuk...