2011. dec. 15.

Javelynn - Chimaera At Heart

Az Ashbury Heights-ből kilépett Yasmine Uhlin (Yaz) saját projektje is házon belül, illetve pontosabban kiadón belül maradt, hiszen az Out Of Line gondozásában jelent meg a Chimaera At Heart bemutatkozó nagylemez.
A Javelynn album értékelése előtt muszáj azon sajnálkoznom, hogy az Ashbury Heights befejezte működését - még ha ez nem is pusztán csak Yaz-nek köszönhető -, hiszen kilépése után még Anders Hagström folytatta a projektet. De a vég kezdetének mindenképpen ez tekinthető.

Tudtam persze, hogy Yaz vokalistaként nem nagy, szerepet játszhatott (vagy igen?) az Ashbury Heights-ben, de így sem tudtam magamban elnyomni azt a várakozást, hogy majd az a könnyed, new wave, electro-pop hangulat köszön vissza a Javelynn projekt albumán is.

Az első dal - Wannabe - meglepetésemre még meg is felelt a várakozásaimnak! Lendületes dal, Yaz dögös, girl-power hangja dominál, de zeneileg is egy kiváló szám.
Sajnos az album további dalai messze elmaradnak az első tételtől: electro clash (Infinity, Beat You), szint-pop (Skip A Heartbeat), electro-pop (Morphine), future-pop (Die Young) vonalon "sétálgató" dalokkal találkozhatunk, ahonnan nagyon hiányzik az a bátorság, ami a Wannabe-ben nagy adaggal megtalálható.

A Chimaera At Heart olyan, mintha a Client tagjai a stúdióban a megengedettnél több energiaitalt ittak volna és a felvételek közben a stúdióba tévedt volna egy gitáros is. Az első dal 8-as osztályzatot érdemelne, a többi azonban 4-es, 6-os érdemjegy között mozog, így a végső értékelés is egyértelmű.
ATWEMRS: 5