2011. nov. 28.

Studio-X - Neo-Futurism

Az ausztrál duó Neo-Futurism albuma alaposan kihúzta nálam a gyufát... A normál album - azaz az első CD - számomra egysíkú "darálás", ötlettelen techno. Egy-két dal mindössze ami a felkészületlen hallgató figyelmét felkeltheti - pl. You'll Never Get This a vokál mintaként felhasznált Borat dialógus miatt - de ezek csak momentumokra tudják az érdeklődést fenntartani.

A limitált kiadású verzió második lemezén a Studio-X által készített remixek találhatóak és azt kell hogy mondjam, ezek között van vállalható (Nitzer Ebb - Once You Say, . Persze ez annak is köszönhető, hogy az "alapanyag" a legtöbb esetben rendben van és nem sikerül azt teljesen lerontani...
Becsületükre legyen mondva, a remixek esetén egyértelműen megnevezik, hogy milyen stílusra számíthatunk, így azt tudom javasolni, hogy az "Electro" címkével ellátott verziókat (2 dal) nyugodtan hallgassuk meg, de a "Trance vagy Dance" kategóriával ellátottak esetében (összesen  10 ilyen van) csak saját felelősségünkre cselekedjünk. Mindent összevetve a második lemezzel érdemes kezdeni, mert ott vannak értékelhető momentumok.
Minden bizonnyal éles kritikámat az is erősíti, hogy a hard trance és társai nem tartoznak kedvenceim közé. Lehet, hogy ennyire nem rossz ez az album, de akkor is azt gondolom, ahogy már más esetben is: rosszul, rossz piacra pozicionált kiadványról van szó és nagyon bízom benne, hogy az Alfa Matrix nem kíván betörni a happy hardcore és rave területre további lemezekkel...

A kiadói promóanyag szerint a Studio-X új energiát adhat, véfrissítést hajthat végre az alternatív elektronikus zenei színtéren. Álláspontom szerint nagyon vigyázni kell, mert ez a transzfúzió akár vérmérgezést is eredményezhet.
ATWEMRS: 3