2010. jún. 19.

Lost - Eltűntek 1.: Zero Defects

Kevés együttes mondhatja el magáról - még az alternatív elektronikus underground világában sem - hogy a 90-es években létrehozott, kiadott 2 albummal, 1 kislemezzel és 1 EP-vel a hátuk mögött még mindig emlékeznének rájuk.
A Zero Defects (Sascha Kurz és Thorsten Marx) azonban mindenképpen ott van azon projektek között akiket nem lenne szabad elfelejteni.
A legendás Zoth Ommog kiadó kötelében előbb néhány válogatás lemezen (pl. Electronic Youth Vol. 1) megjelent dal után a Duracell című alapművel robbantak be


A Durablity maxi és a Non Recycleable album tökéletes páros! Energikusan ötvözi a Nitzer Ebb féle ritmusokat ( a Clone Breeders egy az egyben NE koppintás...), az akkori német színtérre jelemzőbb dinamikusabb, táncolhatóbb electrót.
A Thoughtographic EP-n már egy sokkal kísérletezőbb arcát ismerhetjük meg a projektnek. Szaxofonos (!) szólók, a korábbi egyszerűbb és megszokott - EBM előírásokat követő - dalszerkezettől eltérő kompozíciók eredményeképpen már nem volt egyértelműen sikeres a lemez fogadtatása.
A minimalista electro stílusra hegyezett ,Komma album olyan rossz, hogy jelen bejegyzésben eddig ráfordított karakterszám is merő pazarlás...
Az Infacted kiadó által bejelentett 13 számos Duracell újrakiadás mindenképpen ajánlott régi és új EBM/Electro kedvelőknek!