2010. jún. 1.

Fülbemászó 1.: Click Click - Sweet Stuff

A 90-es évek elején már kívülről fújtam a Depeche Mode albumokat, kislemezeket de már megkezdődött az industrial/electro/EBM színtérbe történő "integrálódásom" is.
Különböző rejtélyes, házilag másolt, összeválogatott kazettákon jutottak el barátaim révén a különböző zenék. Az egyik ilyen kazettán akadtam rá először a belga Click Click együttesre, pontosabban a Sweet Stuff című fantasztikus alkotásukra:



Az első élmény leírhatatlan... Végighallgatás a walkman full hangerején, aztán visszatekerés, újra lejátszás, visszatekerés.... és így tovább sokszor... nagyon sokszor.
A megszokott popstruktúrákról teljesen eltérő felépítés, fantasztikusan eltalált, vontatott basszusfutamok, az egyszerű ritmusra "rárakódott" zörejek, fenyegető vokál, effektek, szájharmónika (?) szóló, kaotikus mégis jól átgondolt formában.
Kicsit később sikerült megszereznem - másolt - kazettán a Wet Skin And Curious Eye albumot (vagy EP-t?) és a Click Click örökre belopta magát a szívembe, agyamba.
Érdemes ellátogatni a Rotorbabe Recordings oldalra, ahol sok-sok Click Click tartalom tölthető le, vásárolható meg!

Sok évnyi szünet után egyébként a Click Click újra aktivizálódott aminek eredménye néhány újrakiadás lett és számos (?) koncertfellépés:


http://www.discogs.com/artist/Click+Click

A Fülbemászó sorozatban minden esetben olyan konkrét dalokról fogok írni, melyek egyszerűen nem hagynak/hagytak nyugodni amíg több tucatszor meg nem hallgattam őket. Volt olyan amikor az ilyen találkozás szerelem volt első látásra, de többször is előfordult, hogy sokadik nekifutásra alakult ki a függőség.