2013. nov. 10.

Syrian - Death Of A Sun

A fenyegető cím ellenére az olasz Syrian, a tőlük elvárható lágy szinti-poppal jelentkezett a legfrissebb - Death Of A Sun - című albumon is.
Az európai piacra a német Infacted Recordings által kiadott új nagylemez folytatja az eddigi alkotások során kialakított irányt: italo disco (!), future-pop ötvözve szinti-pop alapvetésekkel; jellemző, megszokott módon vokóderezett vokál. A Ninja Warrior reprezentálja legjobban ezt a zenei koktélt. Olyan mintha visszaugranánk a 90-es évek elejére, minden szinti riff, refrén újabb és újabb emléket csal elő a hallgató - érhető módon jól elrejtett - tudatalattijából az iskolai és művházas diszkók tini emlékeiről. Így tehát kevés izgalmat, újszerű dolgot nyújt a Death Of A Sun.
Kicsit ellentmond(hat) ennek, de pont ezekből az építőkövekből áll az album legjobb dala, a Fire In Your Eyes is, ami azért inkább a future-pop területre specializálódott. A dal további 3 remixe is megtalálható az album európai verzióján, tehát azt is mondhatnánk, hogy ez az album felvezető kislemeze. Ha külön, előtte adták volna ki...
Olasz nyelvű vokál miatt érdekesebb a Nuvole rövid kompozíciója.


Walk Into The Sun és In The End simán beférne bármilyen 80-as, 90-es évekre specializálódott, retro-disco lassú(bb) blokkjába, de a Stratosphere már tutti jó megoldás az összebújós, csajozós műsorrészbe, instrumentális tételként.
We Fade Away jó példa arra, hogy ha a Syrian a megszokott kliséktől megszabadulna, bátrabb lenne, akkor sokkal magasabb szintre léphetne, ez a dal kiemelkedik a többiek közül.

Nosztalgiázós, kicsit identitászavaros szinti-pop album, ami sikerrel ötvözi a 15-10 évvel ezeletti disco-t a future-pop lassan elülő (?) hullámaival. 
ATWEMRS: 6