2013. febr. 6.

Leæther Strip - Serenade For The Dead II

2013. március 23-án jelenik meg a legendásnak tekinthető Serenade For The Dead lemez második része. A Leæther Strip 1994-ben megjelenő instrumentális, dark ambient albuma különleges helyet foglal el a projekt (és a dán "mester" zenéjét kedvelők) életében.
Az Emmo.biz kiadó két formátumban is megjelenteti az új albumot. Az 55 példányra limitált, fa dobozban kiadott verziója mellett - mely 25 perc alatt az előrendelés során el is fogyott -, 500 számozott példányban, digipak csomagolásban is megjelenik.
Claus Larsen új piaci stratégiájának megfelelően az albumot letölthető, digitális formátumban is meg lehet rendelni, közvetlenül az együttes Bandcamp oldalán.
Hogy mire számíthatunk?
Egyrészt a korábban már publikálásra került Qaanaaq címre hallgató dal, első verziója (a hírek szerint albumra más verzió kerül) adhat némi támpontot.

Lassan építkező, felépülő struktúra. Sötét, fenyegető dallamok, csendes, mégis szorongó hangulatot árasztó ambient.
Az előbb már említett hivatalos Bandcamp oldalon egy másik dal - Minion On A Tightrope - is meghallgatható és letölthető (!).
Ez egy kaotikusabb kompozíció, több zörejjel, aztán "középtájon" az első Serenade For The Dead albumhoz hasonló zongorafutammal.

Egy nemrég készített interjú szerint, amíg az első rész esetében alapvetően a horror filmek jelentették az elsődleges hatást, addig az új lemeznél John Carpenter filmzenéi okolhatóak az inspirációért.
Akiknek esetleg hiányzik a "régi" Delerium, annak mindenképpen ajánlott a Serenade For The Dead II beszerzése!