2011. jún. 11.

Net.Ware Victory Monuments

Igazságtalan lennék, ha úgy vezetném fel ezt a bejegyzést, hogy kevésbé ismert együttesek dalai találhatóak rajta. Igazságtalan, mert pl. a First Aid 4 Souls, a Data-Bank-A, a K.I.F.O.T.H., a R.I.P. (Roppongi Inc. Project) - és még néhány projekt esetében - az lenne inkább a helyes megfogalmazás, hogy (jelenleg) ezek (még) kevésbé trendi előadók.
De pont ettől lesz sokkal frissebb, üdébb hangulata ennek a válogatáslemeznek. Az az igazság, hogy egyre inkább elfogult vagyok az Electro Arc kiadó esetében, márpedig az azzal a "veszéllyel" jár, hogy gyűjteni fogom a kiadó lemezeit...

R.I.P. (Roppongi Inc. Project) Net.Ware Victory Monuments [12] Temporary Evacuation (Kant Kino Rmx) by electro-arc

A Net.Ware Victory Monuments azzal lopta be magát a szívembe, hogy visszahozza azt az érzést, amit a 90-es években tapasztaltam: kazettákon terjedő (igen, download korszak előtti kalózkodás...), ismeretlenek által, több lépcsőben készített, átmásolt eklektikus "válogatáskazik", melyek minden esetben újabb és újabb együttesekkel és stílusokkal ismertettek meg. Volt ami megtetszett ezek közül és volt ami nem, de minden egyes alkalommal kíváncsian vettem kezembe az újabb kazettát. A Victroy Monuments is így tesz. Van olyan együttes melynek nevét azonnal megjegyzem (pl. ) mert rögtön megragad a dalukban valami. Van olyan track, mely érdekesnek érdekes, esetleg meghökkentő de nem lesz a kedvencem (pl. "H", Princess & Baby - Ahugadance). Ezen utóbbi dal egyébként a The Grid nagysikerű Swamp Thing-jére emlékeztet...



Stílusát tekitnve is nagyon széles skálával találkozhatunk: a klasszikus old-school EBM (Frontal), Hecq-féle "szétesett" IDM (Attrition), new wave-be oltott szinti-pop (Analog Angel), ambient (Nameless City), 8-bit chiptune (Microwelt).

Out Of Time by Lightphaser

Kiemelendő, hogy több magyar projekt is található a lemeze: First Aid 4 Souls, Lightphaser, Nameless City.

Trendekkel nem foglalkozó, az alternatív elektronikus zenei színtér minden szegletét bejáró - sőt még azon is túlmerészkedő - bátor, kísérletező, látókör-szélesítő válogatásalbum. Mindenképpen ajánlom!
ATWEMRS: 7