2012. okt. 15.

Kant Kino - LRSBSS

Egyre jobban kedvelem a Kant Kino-t! Ezzel persze nem mondtam igazán meglepő dolgot, hiszem már a bemutatkozó albumukról is - visszafogottan de - áradoztam ezen a blogon.
A norvég duó továbbra is azon az úton halad, mely egyenesen a veterán EBM rajongók szívéhez vezet. A 2012. május 15-én megjelent EPCD annak ellenére változatos, hogy a címadó dal 6 remixét tartalmazza és "B-oldalként" a Komputergirl bevonásával elkövetett My Game-et, mely nagyon jó ellenpontja az EBM-re épülő LRSBSS-nek: dallamosabb, női vokállal lágyított electro szerzeményről van szó, mely bőven merít a szinti-pop, new wave területről is.
Ha a címadó dal Single Version-jét tekintjük az eredeti változatnak, akkor azt mondhatjuk, hogy egy gyors, minimal EBM alapokon, némi And One-t idéző dallamfutammal találkozhatunk. A norvég vokálnak köszönhetően "egzotikus" dal - mely az egyik tag Lars Henrik Madsen - életének legfontosabb eseményeit foglalja össze - úgy teremt old-school hangulatot, hogy nem unalmas, nem koppintja a "régi nagyokat".
Az Eddie B. Redux az eredeti kompozíció szinti-pop, new wave jellemzőit erősíti fel, ami nem meglepő, hiszen Eddie Bengtsson (Page, S.P.O.C.K) követte el, míg a Celluloide Remix a body-pop, az EBM elemekre épít.

A Kant Kino Klubbmix nevének megfelelően erőteljesebb basszust és ritmusalapot tartalmaz - és talán a tempója is gyorsabb? - és itt - illetve a People Theatre's trbl Mix-ben is - még jobban érzékelhető a Steve Naghavi dalait idéző, néhány hangból álló, visszatérő dallam. A kedvencem azonban a SPARK! remix! Az analóg dallam még jobban kiemeli a "mérges" vokált, ami így electro punk tombolásra ösztönözhet mindenkit.

Szinti-pop, EBM, punk, electro egyszerre, egy 7 számos EP-n. Egy dal a "főszereplő", mégis változatos kiadvány lett! 
ATWEMRS: 8