2012. nov. 2.

Net.Ware Bouncing Boobs

Az Electro Arc kiadó újabb válogatása 2012. november 16-án jelenik meg, a figyelemfelkeltőnek tekinthető Net.Ware Bouncing Boobs címmel.
Újra többféle stílussal, ismert és kevésbé ismert előadóval találkozhatunk a sorozat ezen részén.
A Synthetik Form és New Neon által közösen előadott We Are The Future [Vocal Mix] valamint a Nemesis 21 részben a legendás New Zone kiadó által fémjelzett alternatív és populáris techno közötti lavírozást idézi meg, de ennek ellenére nem nosztalgikus, nem "porosodó" electro alkotásokkal.
Az EBM stílus régebbi, mondhatnám old-school (Stahlarbeiter), sötétebb (pl. Sighla) és újabb (pl. Alt-G) megjelenési formái is jelennek vannak.
Új trendek is megjelennek, így például az általam kevésbé kedvelt dupstep is begyűrűzött ide. A First Aid 4 Souls érdekes módon ötvözi ezen stílust, használja ellenpontként az ambient lágyságával a Sweet Hell-ben.

Az Antigen[0] és a Blutkraft a dark electro stílust jelenítik meg, egy lágyabb Amduscia hatást keltő dalokkal vannak jelen a válogatáson: erősen torzított vokál, trance stílusú dallamok.
Ha már ambient, akkor Eternalkeys űrzenéje és az Impurfekt sötétebb, melankolikusabb Walk Alone szerzeménye  is szerezhet kellemes perceket mondjuk a Synaethesia-féle lebegést kedvelőknek, vagy azoknak akik szeretnek "egyedül sétálni".
Külön meg kell emlékeznem a német Vainerz együttesről, mert újra megerősítették bennem, hogy: Synth-pop is not dead! Már csak az általuk előadott You Create It [People Theatre Remix] miatt is érdemes megvásárolni a lemezt! Tökéletes! Szinti pop, future-pop, electro minden a kellő mennyiségben!

A Divoid is a szinti-pop fiókba kerülhet a címkézés során, a német nyelvű vokáljával a Melotront megidézve. Nem "üt" akkorát, mint a Vainerz, de jó hallani, hogy vannak még megfelelő színvonalú próbálkozások a lágyabb elektronika területén is.
Doc Feel továbbra sem tartozik a kedvenc előadóim közé... A Lagrima Negra-val előadott Download Yourself In A New World azonban nagyságrendekkel jobb, mint a korábban hallott Rebel.
A Nexus-6 pont annyi gitárral ötvözi a női vokálos, electro clash zúzását, ami számomra is elfogadható, így ez a dal is pozitív módon zárja a válogatás albumot.


A sorozat újabb tagja hozza az eddig már megszokottnak mondható színvonalat, változatosságot. Újra lehetőséget kapunk, hogy új kedvenceket fedezzünk fel és megbizonyosodhatunk arról is, hogy milyen sokszínű az alternatív elektronikus zenék világa! 
ATWEMRS: 7